Accommodatie en faciliteiten

Onze schietsportvereniging heeft tal van voorzieningen om een goed comfort van onze leden te garanderen. Onze accommodatie is geschikt voor mindervaliden.

We zijn gevestigd in Rucphen en goed bereikbaar vanuit de regio West-Brabant met korte rijafstanden vanaf Breda (15 min.), Roosendaal (10 min.), Tilburg (30 min.) en Bergen op Zoom (30 min.).

Parkeren

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op het terrein van onze vereniging. Mindervaliden kunnen parkeren op drie daarvoor voorziene parkeerplaatsen naast de ingang van ons clubgebouw.

Kantine

In onze gezellige kantine is er de mogelijkheid om een babbeltje te slaan met medeschutters. Hier zijn ook koude en warme dranken en snacks beschikbaar. De kantine is beschikbaar tijdens de openingsuren van de schietbanen. We benadrukken wel dat het nuttigen van alcohol voor de schietbeurt niet is toegestaan.

Schietbanen

Introducees, aspiranten, leden en gastschutters kunnen gebruik maken van 36 banen: 10 x 10 meter, 10 x 25 meter, 10 x 50 meter en 6 x 100 meter. Alle banen zijn voorzien van een goede ventilatie, gescheiden schietpunten en prima baanverlichting.

10-meter baan

Voor onze jeugd- en luchtschutters. De 10 schietpunten hebben een elektrisch transportsysteem voor de doelkaarten

25-meter baan

Deze baan worden gebruikt voor de dynamische disciplines: service pistool en militair pistool. De banen zijn voorzien van een klapschijven-installatie. Magnum munitie mag hier niet worden gebruikt.

50-meter baan

Deze baan is voorzien van een geautomatiseerd schijftransport. Op deze baan mogen alle wettig vergunde lange en korte wapens met de wettelijk toegestane kalibers worden gebruikt.

100-meter baan

De 6 schietpunten met automatisch schotwaarderingssysteem zijn geschikt voor het schieten van klein en groot kaliber geweer disciplines. Op deze baan is het Nederlands Kampioenschap klein kaliber geweer geschoten in 2014 en 2015.

Schietbenodigdheden

Kaarten, munitie, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen zijn verkrijgbaar bij onze balie (griffier / wapenuitgifte).

Leenwapens

Onze vereniging beschikt over een groot assortiment eigen wapens: pistolen, revolvers en geweren in groot en klein kaliber waarvan onze introducees, aspiranten en leden gratis gebruik van mogen maken.

Openingstijden

Zie hier onze actuele openingstijden.