Onze geschiedenis

2014: Uitbreiding complex

In 2014 bestond onze vereniging 25 jaar en is ons complex flink uitgebreid met een 10-meter baan voor (jeugd-)luchtschutters, een 25-meter baan voor dynamische disciplines en een 100-meter baan voor geweerschutters.

Na de opening van dit complex vroeg de KNSA ons om het Nederlands Kampioenschap klein-kalibergeweer te houden op onze nieuwe 100-meter baan.

Bekijk hier het krantenartikel hierover.

2012: 1e keer Nederlands kampioenschap

Laat de ruim 60 schutters maar komen. Na maanden van voorbereiding door bestuurslid Tinus Heeren was onze club helemaal klaar voor het nationale kampioenschap sportpistool dat in 2012 voor het eerst bij ons werd geschoten.

Het was een succesvolle start want vanaf dan worden er ieder jaar nationale kampioenschappen op onze club gehouden. Bekijk hier het krantenartikel over dit 1e nationale kampioenschap van 2012

2009: Certificering met KNSA Kroon

Alle schietverenigingen dienen volgens de wet KNSA gecertificeerd te zijn (basiscertificering). Naast deze basiscertificering heeft onze vereniging ook een KNSA kroon gekregen en dat is de hoogst haalbare certificering.

Bekijk hier het krantenartikel hierover.

1999: Nieuw onderkomen in Rucphen

Eindelijk weer een eigen onderkomen met een 50-meter baan. Onze vereniging is vanaf die tijd stevig doorgegroeid tot het huidige ledenbestand van ongeveer 500 leden.

Bekijk hier het krantenartikel over de (her)opening in 1999

1998: Bouw eigen accommodatie

In 1998 wordt er begonnen aan de bouw van onze nieuwe eigen accommodatie aan de Baanvelden 22 in Rucphen. Toenmalig voorzitter Toon van Erp, secretaris Adri Blom en penningmeester Carel Roks leggen zelf de fundering en bouwen hard mee met behulp van onze vrijwilligers.

1996: Bij SSV. Graaf Engelbrecht van Nassau in Roosendaal

Het lot was ons echter niet gunstig gezind want na 1½ jaar brandde de baan van SV. De Eendracht tot de grond toe af en stonden we weer op straat. Gelukkig konden we toen snel terecht bij SVV Graaf Engelbrecht van Nassau in Roosendaal waar we op de op maandagavonden konden schieten tot onze eigen nieuwe baan in januari 1999 gereed was.

1995: Bij SV. De Eendracht in Tholen

In de zomer van 1995 bestond onze vereniging uit ongeveer 150 leden. Het kwam als een schok dat ons pand toen plots moest wijken voor de vestiging van een supermarkt. Door nauwe banden met bevriende verenigingen konden we gelukkig direct terecht bij SV. De Eendracht in Tholen zodat onze leden toch hun schietbeurten konden maken.

1989: Oprichting vereniging en bouw eigen accommodatie

Het is allemaal begonnen in het toenmalige Luma-theater in St.Willebrord. In de oorspronkelijke filmzaal werd in de voorgaande jaren een vloer aangebracht van het balkon naar de plaats waar het filmdoek eerst hing waardoor er beneden een zaaltje ontstond en waar jaren later op de bovenverdieping een schietbaan van 20 meter lengte kon worden gebouwd. De eerste 5 à 6 jaar van ons bestaan was het wat behelpen op deze baan maar het was wel altijd gezellig.

Bekijk hier het krantenartikel over de opening uit 1989.