Onze geschiedenis

2014: Uitbreiding complex

In 2014 bestond onze vereniging 25 jaar en is ons complex flink uitgebreid met een 10-meter baan voor (jeugd-)luchtschutters, een 25-meter baan voor dynamische disciplines en een 100-meter baan voor geweerschutters.

Na de opening van dit complex vroeg de KNSA ons om het Nederlands Kampioenschap klein-kalibergeweer te houden op onze nieuwe 100-meter baan.

Bekijk hier het krantenartikel hierover.

2012: 1e keer Nederlands kampioenschap

Laat de ruim 60 schutters maar komen. Na maanden van voorbereiding door bestuurslid Tinus Heeren was onze club helemaal klaar voor het nationale kampioenschap sportpistool dat in 2012 voor het eerst bij ons werd geschoten.

Het was een succesvolle start want vanaf dan worden er ieder jaar nationale kampioenschappen op onze club gehouden. Bekijk hier het krantenartikel over dit 1e nationale kampioenschap van 2012

2009: Certificering met KNSA Kroon

Alle schietverenigingen dienen volgens de wet KNSA gecertificeerd te zijn (basiscertificering). Naast deze basiscertificering heeft onze vereniging ook een KNSA kroon gekregen en dat is de hoogst haalbare certificering.

Bekijk hier het krantenartikel hierover.

1999: Nieuw onderkomen in Rucphen

Eindelijk weer een eigen onderkomen met een 50-meter baan. Onze vereniging is vanaf die tijd stevig doorgegroeid tot het huidige ledenbestand van ongeveer 500 leden.

Bekijk hier het krantenartikel over de (her)opening in 1999

1998: Bouw